03.12.2019 | Camilla Mellemstrand

- Jeg fikk god hjelp av prisøkning på nye traktorer som følge av endringer i kronekursen, men det endte jo opp med å bli et veldig gunstig totalregnestykket for meg, sier entreprenøren.

Nøye med vedlikehold

Han vet å ta godt vare på utstyret sitt, noe som gir god avkastning når utstyret skal selges videre.

- Å ta vare på utstyret er alfa omega om du skal få en god pris ved videresalg. Mitt utstyr ser så godt som nytt ut. Jeg lagrer traktoren inne, er nøye på å spyle den fri for salt og skitt og holde den rein og fin. Etter å ha solgt en del maskiner, vet jeg at førsteinntrykket betyr svært mye. Har du revet av et speil, eller ting henger og slenger litt, får kjøperen inntrykk av at du ikke har vært snill med traktoren og da detter verdien raskt. Kanskje får du ikke solgt utstyret i det hele tatt, sier entreprenøren.

Ettermarked og tilhørighet

Tidligere kjørte han Valtra, men nå er traktorparken grønn og gul.

- Det handler først og fremst om ettermarked og tilhørighet. Jeg var ikke fornøyd med servicen og verkstedet da jeg kjørte Valtra. Nå som jeg kjører John Deere har jeg både butikk og verksted rett i nærheten. Her er flinke mekanikere og selgere som jeg kan spørre til råds. Det blir jo alltid noen spørsmål når man har skaffet seg en ny maskin. At selgeren er opptatt av å hjelpe meg med det utstyret jeg allerede har kjøpt, ikke bare er opptatt av å selge meg flere ting, er veldig viktig. Trenger jeg et oljefilter, er det lagervare på den lokale Felleskjøpet-butikken, jeg trenger ikke bestille på nett, oppsummerer Midthun.