08.05.2022 | Felleskjøpet

Tid for hage besøker denne uken et koselig villastrøk. Utenfor huset, rett utenfor kjøkkendøren ligger det en forsømt uteplass. Og bak en enorm klatrevekst skjuler det seg en rotete carport. Designer Janne Narvestad tar oppdraget og gjøre dette om til en koselig hage med hagestue.

Før: Et forsømt uteområde

En gjengrodd uteplass med sprukne steiner og slitt underlag er det som beskriver uteområdet til familien, som er innrammet av en buet mur. Hagen er fra 50-tallet og bærer preg av lite vedlikehold de siste årene. Familien ønsket seg en koselig hage hvor muren bevares og den rortete carporten gjøres om til en hagestue. Barna i familien ønsket seg et sitteområde og et sted hvor familien kan lage mat.

Tid for hage-2022-terrassehagen-1130x800-før.jpg

Etter: En fantastisk terrassehage

En fantastisk terrassehage blir til. Gammelt og slitt underlag har blitt byttet ut med heller, elvestein og treplattinger. Område prydes med grønne og fargerike planter. Designeren ønsket å skape en uteplass som familien kan bruke hele året.

Tid for hage-2022-terrassehagen-1130x800.jpg

Nå kan eierne trekke seg tilbake i hagestuen eller nyte utsikten fra enden av terrassehagen.

Tid for hage-2022-terrassehagen-1130x800-to.jpg

Hagen har fått flere ulike soner for hygge, matlaging og avslapning. Spesielt pizzaovnen var populær blant barna! På veggen har de satt opp en selvvannende plantevegg med forskjellige planter, som skaper en lun atmosfære.

Tid for hage-2022-terrassehagen-1130x800-fire.jpg

Felleskjøpet er stolt samarbeidspartner i Tid for hage. Hver uke kan du finne produktene som er brukt i programmet i en ny artikkel.

Se episodene her.