0

Slik velger du riktig høytrykkspyler

Rengjøringen blir enklere med en høytrykksspyler, men hvilken type passer til ditt bruk? Vi gir deg tipsene du trenger for å velge riktig.

Dette må du tenke på når du velger høytrykksspyler:

 1. Hva skal maskinen brukes til? Enkle eller mer krevende rengjøringsoppgaver?
 2. Hvilket utstyr og tilbehør finnes? Tilleggsutstyr gir deg større fleksibilitet og muligheter for å utnytte maskinen bedre.
 3. Sjekk slangelengden – er den lang nok? Skifte av slange er ofte kostbart.
 4. Sjekk sikringskursen du bruker. De fleste høytrykkspylere for vanlig forbruker klarer seg fint med en 10 ampere kurs. Hvis du velger en kraftigere og mer profesjonell maskin, må du påregne å ha en 16 ampere kurs tilgjengelig.

Vær i tilegg oppmerksom på dette med bar – som betyr det samme som trykk. De minste spylerne har et trykk på 100-125 bar. Dersom du går opp til 130 bar, vil du få en langt mer anvendelig maskin som takler alt fra husvask og bilvask til terrassevask, samt bruk av tilleggsutstyr. Husk også at det er vannet som vasker rent. Antall liter per minutt er derfor vel så viktig som trykket.

Se hele vårt utvalg av høytrykksspylere

Compact – For mindre krevende rengjøring

Compact-serien fra Nilfisk er det riktige valget hvis du trenger en liten og hendig vasker til de mest vanlige og grunnleggende rengjøringsoppgavene. For sporadisk bruk. Se etter modellene med C i navnet. Slik som C 100 og C 125.

Eksempel på bruksområde:

  • Balkong og terrasser
  • Sykler
  • Hagemøbler

Excellent – For regelmessig rengjøring

Excellent-serien fra Nilfisk består av tre modeller, E 130, E 140 og E 145. Velg denne serien hvis du trenger en litt kraftigere maskin til regelmessige rengjøringsoppgaver.

Eksempel på bruksområde:

  • Mosefjerning og rengjøring av middels store områder
  • Bilvask og vask av andre kjøretøy
  • Spyling av gårdsplass
  • Husvask

Pro – For semi-profesjonell rengjøring

Pro-serien er toppen av Nilfisk høytrykksspylere til den private og den semiprofesjonelle brukeren. Pro-serien består av produkter med høy yteevne, og er derfor velegnet til større rengjøringsoppgaver. Se etter modellene med P i navnet. Slik som P 150. Vær oppmerksom på at man er avhengig av 16 ampere sikring til maskine i PRO-serien. 

Eksempel på bruksområde:

 • Store, skitne områder som f.eks. fasader, gulv og uteområder

For høytrykksvasker til mer profesjonelt bruk slik som f.eks. bilverksteder, håndtverkere og landbruksfunksjoner anbefales det å se nærmere på varmtvannsvaskere fra Nilfisk.

Tilslutt - husk at en høytrykksspylers verste fiende er frost! Hvis du bruker maskinen tidlig på våren eller sent på høsten og glemmer å ta den inn eller tømme den, kan både pumpen og slangen bli ødelagt.

Kommentarer