Om du ikke allerede har funnet spor etter ubudne gjester, er det lurt å gjøre noen grep for å unngå at du får deg en ubehagelig overraskelse neste gang du kommer på hytta for en avslappende ferie.

Forebyggende tiltak på kjøkkenet

Glem ikke å rengjøre alle overflater, og vær spesielt oppmerksom på de stedene du lagrer tørrvarer som krydder og kaffe. Skap, hyller og skuffer for matvarer er musenes mekka. Det skader ikke å sette opp et par klappfeller som en ekstra sikring på de mest utsatte stedene, for eksempel FSC Tre SuperCat musefelle i 2-pk, eller SuperCat musefelle med lokkemat. SuperCat musefeller fra produsenten Swissinno er markedets mest effektive tradisjonelle klappfelle med innebygget lokkemat. Fjern alt av smuler som kan ligge rundt omkring. Dekk også til kjøkkenutstyr som brødristere, kaffetrakter, brødbakemaskin og liknende. Disse kan være vanskelig å få rengjort hundre prosent, og er typiske gjenstander som tiltrekker seg mus på jakt etter noe spiselig.

Dersom du lagrer mat på hytta til neste gang, bør du sørge for å oppbevare det i forseglede bokser, helst av metall eller glass. Mus har ingen problemer med å gnage seg raskt gjennom poser av for eksempel plast eller papir. Ved å lagre mat i «innbruddsikre» oppbevaringsbokser, har du allerede innført et godt, forebyggende tiltak.

Dersom du sliter med at feller satt opp enkeltvis ikke gjør jobben, kan det være lurt å gå til anskaffelse av en felle som kan fange et større antall mus av gangen, for eksempel Victor elektronisk musefelle for innendørs bruk.

På soverom og i stuen

Sett opp noen elektroniske feller for å beskytte stue og soverom. Mus trives svært godt under madrasser, på gulvet under senger og i sprekker. Multikill elektronisk musefelle er et godt valg til de stedene du aller helst vil unngå å finne musekadaver. Disse fellene kan fange et større antall mus av gangen. Glem ikke å rengjøre fjorårets feller.

Kilde: Noragent

Noragent er blant annet leverandør av SuperCat og Victor® – En serie med elektroniske mus og rottefeller samt skadedyrjagere.