0

Les alle artikler om såfrø

Ny og redigert kornguide 2018/2019 Ny og redigert kornguide 2018/2019

Kornguiden 2018/19 i oppdatert webversjon ... Les mer

Berging av halm til fôr Berging av halm til fôr

Tørke over store deler av landet medfører lave avlinger og mangel på grovfôr. Ofte er mangelen på grovfôr mer lokal, slik at grovfôr fra andre landsdeler, eller fra våre naboland er tilstrekkelig til å løse problemene. ... Les mer

Når avlingen svikter Når avlingen svikter

Planlegg innefôringssesongen tidlig. En god plan krever god oversikt over tilgjengelig fôr. I tillegg til antall baller eller kubikk er det nødvendig å vite tørrstoff-% på avlingen og vekt på ballene. ... Les mer

Kornguiden 2018/2019 Kornguiden 2018/2019

Kornguiden for sesongen 2018/19 er nå klar. Kornguiden viser Felleskjøpets kjøpsbetingelser og kvalitetskrav ved levering og salg av korn for sesongen 2018/19. Kornguiden viser også Felleskjøpets gjeldende pristilbud i markedet. [01.07.2018] ... Les mer

Hvordan få nok grovfôr i år? Hvordan få nok grovfôr i år?

Mange trenger å få full fart på grovfôrproduksjonen etter den vanskelige fjorårssesongen. Men hva gjør du når fôrlageret er tomt og enga kanskje har store skader? Her er noen gode råd. ... Les mer

Fangvekster til bruk i ulike kulturer Fangvekster til bruk i ulike kulturer

Bruken av fangvekster er økende. Felleskjøpet har et godt utvalg av aktuelle blandinger og arter til bruk i ulike kulturer. ... Les mer

Godt beite - en viktig økonomisk faktor Godt beite - en viktig økonomisk faktor

Beite kan bidra med mye billig og godt fôr i melk- og kjøttproduksjon, som i neste omgang kan redusere kraftfôrforbruket. ... Les mer

Slik lykkes du med beiting Slik lykkes du med beiting

Grønt gras, strålende solskinn og beitende melkekyr er viktig for norsk melkeproduksjons omdømme blant forbrukere. Det er også en vinnende kombinasjon for lavere driftskostnader, bedre dyrehelse og økt melkeproduksjon på lokale ressurser. ... Les mer

Grovfôrkatalogen 2018 er klar for sesongen! Grovfôrkatalogen 2018 er klar for sesongen!

Snart er det vår og det er tid for å tenke på driftsmidler til ny sesong. Grovfôrkatalogen viser Felleskjøpets utvalg av såfrø, ensileringsmidler, strekkfilm med mere. ... Les mer

Nytt ThermoSeed-anlegg i Steinkjer Nytt ThermoSeed-anlegg i Steinkjer

Felleskjøpet sitt andre ThermoSeed-anlegg ble åpnet 6. februar. Det første anlegget ble åpnet på Holstad, Akershus, i 2012. ... Les mer

Økologisk såfrø Økologisk såfrø

Felleskjøpet Agri tilbyr Natura økologiske frøblandinger og grønnfôrblandinger samt økologisk raigras i henhold til vedlagte bestillingsliste. ... Les mer

Stort behov for flere økologiske produsenter Stort behov for flere økologiske produsenter

Vi fortsetter satsningen på økt økologisk produksjon. Kontrakter for omlegging til økologisk kornproduksjon og kontrakter for leveranse av økologisk korn videreføres. Vi tilbyr også for sesongen 2018 kontraktstillegg på både åkerbønner, erter og oljefrø. ... Les mer

Kornguiden 2017/18 fra Felleskjøpet er klar Kornguiden 2017/18 fra Felleskjøpet er klar

Kornguiden for sesongen 2017/18 er klar. Her kan du laste den ned, og lese kort om hva som er endringene i årets utgave. ... Les mer

Høstrug til beite – et interessant alternativ Høstrug til beite – et interessant alternativ

Vårsådd høstrug som beiteplante kan gi stor avling med god kvalitet. Siste sesong ble det sådd en del av blandingen høstrug og italiensk raigras til beite mange steder i Norge. ... Les mer

Går dyra dine på kvalitetsbeite? Går dyra dine på kvalitetsbeite?

Den billigste måten å fôre dyra på er å la dem beite. Med rett stell og bruk av beite, kan vi produsere et smakelig beitegras med høy fôrenhetskonsentrasjon, som gir høyt fôropptak. ... Les mer

Høstrug - Et nytt beitealternativ! Høstrug - Et nytt beitealternativ!

Frøblandinger med innslag av engrapp og hvitkløver i tillegg til arter som timotei, engsvingel og flerårig raigras, har vært de vanlige beiteblandinger til melkekyr og annet storfe. Et nytt beitealternativ er ei blanding av høstrug og italiensk raigras. ... Les mer

100 år med grasarten Grindstad timotei 100 år med grasarten Grindstad timotei

Grindstad er en toppsort over hele landet som nå er 100 år og fortsatt «still going». Tollef Grindstad er dagens eier av sorten. ... Les mer

Hvordan sikre høy avkastning av enga? Hvordan sikre høy avkastning av enga?

Enga vil forandre seg over tid. Ung eng gir bedre avling en eldre. Dette skyldes i stor grad at sammensetningen av grasarter forandrer seg i forhold til det man sådde. Det finnes likevel verktøy for å opprettholde avling og kvalitet på eng. ... Les mer

Surfôr og surfôrkvalitet Surfôr og surfôrkvalitet

I grovfôrproduksjon vil det alltid være gunstig å få mest mulig ut av arealet. Når en lager surfôr er det derfor viktig å få en tilfredsstillende kvalitet for å sikre en høy melkeytelse per ku. ... Les mer

Valg av såfrø til eng Valg av såfrø til eng

SPIRE er Felleskjøpets merkenavn på såfrøblandinger. Sammensetningen av blandingene er et resultat av mange års erfaring fra forsøk og praktisk landbruk. ... Les mer

Beiteopplegg Beiteopplegg

Den billigste og naturlige måten og fôre dyra på, er å la dem få beite. Med rett stell og bruk av beite, kan vi produsere et smakelig beitegras med høy FEm-konsentrasjon, som gir høyt fôropptak. ... Les mer

Ugras i eng Ugras i eng

Ugraskampen i eng er viktig. Den endrer seg med engas utvikling. Det gamle ordtaket "godt begynt er halvveis fullendt" gjelder også ugraskampen. God brakking før nytt gjenlegg gir en god start på enga. ... Les mer

Etablering og drift av grasarealer Etablering og drift av grasarealer

Grunnlaget for god vekst er jord som er i god kulturtilstand. Det vil si jord med god dreneringstilstand, god struktur, god kalktilstand og lite ugras. ... Les mer

Gode avlinger med god kvalitet er viktig i grovfôrdyrkingen Gode avlinger med god kvalitet er viktig i grovfôrdyrkingen

Målet for en grovfôrprodusent bør være å produsere en stor avling av god kvalitet til en rimelig pris. Dyras grovfôropptak avhenger særlig av kvaliteten på fôret og på hvor mye kraftfôr som tildeles. ... Les mer