22.10.2015 | Felleskjøpet

Vil du at vi skal gjøre service på snøfreseren? Trykk her for å se mer informasjon, blant annet prisliste.

Snøfreseren er en god investering for å få jobben gjort kjapt og enkelt. Mange tenker seg gjerne om flere ganger før de kjøper inn freseren, men service og vedlikehold underveis skriver seg fortere inn i glemmeboka. 

Det kan bli unødvendig dyrt. Gjør derfor en sjekk med jevne mellomrom, så slipper du å slanke lommeboka unødvendig mye ved å kjøpe inn ny snøfreser tidligere enn planlagt.

 

Ha et bevisst forhold til høydeinnstillinger på skovlen

Når snøen laver ned er det en fordel at snøfreseren starter som den skal. Vårt beste råd er å ha et aktivt og bevisst forhold til høydeinnstillinger på skovlen. Da skåner du underlag og maskin, samt kan planlegge hvor du vil at snøen skal havne til slutt.

Juster utkasteren ned og flytt snøen steg for steg. Da unngår du å spre snø og singel til naboen eller kaste den i husveggen eller bilen.

 

Rengjøring, vask og lagring

Skru av motoren og vask snøfreseren med en vannslange (men sørg for at den er helt tørr før lagring!). Få bort grus, stein og skitt, puss bort eventuelle rustflekker. 

Husk å lagre snøfreseren under tak med et snøfresertrekk. Den bør helst stå inne i en bod eller garasje for å unngå fuktighet.

 

Gjør en sjekk med jevne mellomrom

Vedlikehold underveis i vintermånedene er også viktig. I denne filmen viser mekaniker Henning Stormo hos Felleskjøpet Barkåker hvordan du enkelt vedlikeholder snøfreseren - både før sesongen starter, underveis, og etter at den er over. Du får blant annet vite mer om:

  • Olje og bensin - Sjekk at det er tilstrekkelig fylt opp!
  • Hvordan du smører snøutkasteren og skovlene, husk å alltid ta ut stoppbryter før du jobber med skovlene på snøfreseren. Bruk også oljespray.
  • Det er viktig å ha ekstra brytebolter (skjærebolter). Disse skal knekkes dersom stein og is hindrer skovlene, for å hindre skade på giret.

 

Før og etter sesongen

Prøvestart også snøfreseren før sesongen. Det er ekstra kjedelig om du må fikse eventuelle problemer mens sesongens første snø allerede har lagt seg.

Etter sesongen bør du tømme snøfreseren for bensin. Bensinen bør nemlig ikke være mer en tre måneder gammel. 

 

Klikk her for å se vårt utvalg av snøfresere