19.12.2021 | Felleskjøpet

Vil du at vi skal gjøre service på snøfreseren? Trykk her for å se mer informasjon, blant annet prisliste.

Snøfreseren er en god investering for å få jobben gjort kjapt og enkelt. Mange tenker seg gjerne om flere ganger før de kjøper en freser, men service og vedlikehold underveis er fort gjort å glemme. 

Alle maskiner har behov for vedlikehold. Vedlikeholder du maskinen din, lever den lengre og du unngår dyre reparasjoner. Gjør derfor en sjekk med jevne mellomrom, spesielt før og etter sesong.

Rengjøring og lagring 

Rengjøring kan du gjøre regelmessig, men etter sesong er det ekstra viktig. Før du starter, husk alltid å skru av motoren og ta ut nøkkelen. Oppbevar nøkkelen på et trygt sted slik at ingen kan skade seg på maskinen. Vask snøfreseren med en vannslange. Få bort grus, stein og skitt fra freserhuset og snøutkasteren. Puss bort eventuelle rustflekker. 

Du kan lagre snøfreseren under tak med et snøfresertrekk, men det aller beste er om du har mulighet til å lagre den i en bod eller garasje for å unngå fuktighet. Sørg for at maskinen er tørr når den lagres. Vann kan føre til rust, men også fryse og gjøre stor skade på viktig deler. 

Etter sesongen bør du tømme snøfreseren for bensin. Bensinen bør nemlig ikke være mer en tre måneder gammel når freseren skal tas i bruk. Les mer om hvilken bensin du bør bruke på din snøfreser her. Har du en batteridrevet snøfreser lønner det seg å fjerne batteriet og oppbevare det og laderen separat på et tørt og frostfritt sted.

Gjør en sjekk med jevne mellomrom

Vedlikehold underveis i vintermånedene er også viktig. I filmen under viser mekaniker Henning Stormo hos Felleskjøpet Barkåker hvordan du enkelt vedlikeholder snøfreseren - både før sesongen starter, underveis, og etter at den er over. Igjen, husk å alltid ta ut nøkkelen før du jobber med snøfreseren. 

  • Sjekk at det er tilstrekkelig med olje, eventuelt bytt oljen.Se alltid i instruksjonsboken for hvilken type olje du skal bruke på din snøfreser.
  • Sjekk at det er nok bensin, fyll helt opp. Sjekk samtidig at det ikke er fuktighet i bensintanken.
  • Sjekk tennpluggene. Bytt disse hvis behov.
  • Smør snøutkasteren og skovlene med oljespray.
  • Sjekk bryteboltene. Det er lurt å ha ekstra brytebolter (skjærebolter) liggende. Disse skal knekkes dersom stein og is hindrer skovlene, for å hindre skade på giret.

Prøvestart

Et godt tips er å prøvestart snøfreseren før sesongen er i gang. Det er ekstra kjedelig om du må fikse eventuelle problemer mens sesongens første snø allerede har lagt seg.

Ha et bevisst forhold til høydeinnstillinger på skovlen

Når snøen laver ned er det en fordel at snøfreseren starter som den skal. Vårt beste råd er å ha et aktivt og bevisst forhold til høydeinnstillinger på skovlen. Da skåner du underlag og maskin, samt kan planlegge hvor du vil at snøen skal havne til slutt.

Juster utkasteren ned og flytt snøen steg for steg. Da unngår du å spre snø og singel til naboen eller kaste den i husveggen eller bilen.

Klikk her for å se vårt utvalg av snøfresere