07.02.2020 | Felleskjøpet

Hydroponisk dyrking betyr å dyrke i et system uten jord, nemlig rett i vann. Så lenge plantene får dekket behovet for lys, varme, vann og næring, vokser de like godt i vann som i jord. Metoden har eksistert lenge, men Harvy har tatt det et steg lengre.

Sjekk såkalenderen: se når du skal forkultivere, så ute og høste ulike vekster

3 fordeler med å dyrke hydroponisk

  1. Ingen tunge jordsekker og jordsøl på kjøkkenbenken.
  2. Du trenger ikke huske på å vanne, for det gjør du kun en gang.
  3. Spar plass: boksen er liten og kan plassseres i vinduskarmen, på kjøkkenet eller i en balkongkasse. 

Dyrk også om vinteren

Fra mars til september holder det i massevis med dagslys fra vindu. Men ellers i året er det smart å ha en lysskilde som kan heves i takt med at plantene dine vokser. Harvy har en egen tilpasset led-lyslist som kan festes på vindu, glatte fliser eller andre glatte flater med sugekopper. Plasser boksen i et lyst vindu og supplér med lyslisten. De forhåndssådde pluggene med salat, basilikum og pak choi er trygge å starte med, men det er også morsomt å prøve seg fram. 

Gro alt fra urter til tomat

Du setter forhåndssådde plugger i boksen.  I den hydroponiske dyrkingsboksen Harvy vokser plantene i vann tilsatt nødvendige næringsstoffer. Røttene har da ubegrenset tilgang til alt de trenger. Over vannoverflaten tar små røtter opp oksygen. Du kan dyrke det meste: alt fra salat og urter til chili, tomat og andre planter som bærer frukt.

Kom i gang med Harvy: 5 steg

  1. Fyll på vann til merket "start", slik at røttene når vannet (når røttene har kommet seg ut av pluggene og ned i vannet, skal vannet være ved streken "grow")
  2. Tilsett næring i vannet
  3. Sett plantepluggene i holderne
  4. Ta bort klistreetikettene fra plantepluggerne
  5. Trykk plantepluggene ned i hullene på lokket

Etter ca. 3 uker kan du begynne å høste basilikum, bladsalat og annet du har valgt å dyrke. Høst og nyt, flere ganger i året.Illustrasjon hydroponisk dyrkning.jpg