20.03.2020 | Felleskjøpet

Vi mennesker blir rastløse og føler oss fort dvaske av å sitte stille en hel dag, slik er det også med hunder. En sunn, rolig og lykkelig hund er en hund som får jevnlig og tilstrekkelig mosjon. Og i tillegg får brukt hodet ved å bryne seg på ulike oppgaver. Dessuten er det en fin måte å forebygge problemadferd.

Samspill hund og eier

Når du gjør noe sammen med hunden din, enten det er mosjon, lek, spill eller trening, bidrar det til å styrke båndet og samspillet mellom dere. Og ikke minst, så er det jo hyggelig å tilbringe tid med din bestevenn!

Hvordan aktivisere hunden inne?

Det er enklere enn du tror! Er været dårlig eller kanskje du er i dårlig form, så finnes det mange måter å aktivisere hunden din inne på. 

Send hunden på skattejakt

La hunden bruke luktesansen! Gjem godbiter, rundt i huset eller fyll gjenstander som for eksempel en flaske eller en kurv fylt med baller. Her er det bare å bruke fantasien.

Aktiviseringsleker og spill

Det finnes også aktiviserinsleker og spill, hvor du kan gjemme godbiter på ulike måter og hunden må jobbe, med både snute og poter for å få tak i belønningen. Se vårt utvalg på leker og spill til hund.

Triks og lydighet

Hva er vel bedre enn å kombinere litt trening med god hjernetrim? Bruk en gråværsdag til å trene på lydighet eller lære hunden nye triks. Bruk ros, favorittleken eller godbiter som belønning.

Lek med hunden

Ta deg tid til å leke med hunden din. Hunder elsker for eksempel «drakamp» eller å hente kasteleker, hvis du har et hjem hvor dette egner seg.

Hageagility og balansetrening

Denne aktiviteten egner seg nok best ute i hagen eller på terrassen. Her kan du ta i bruk utstyr du har hjemme til å lage hinderløyper, stol som tunnel, skistaver som slalompinner, kasser til høydebalansering, stige til balansetrening. Bruk fantasien, bare pass på at alt er trygt.

Alt med måte - ikke slit ut hunden

Hunden blir også sliten, så pass på å ikke overaktiviser. Tilpass alltid aktvitetsnivået til hundens alder, rase og ikke minst dagsform. La hunden hvile, når den trenger å hvile.