30.10.2023 | Felleskjøpet

En sunn, rolig og lykkelig hund er en hund som får jevnlig og tilstrekkelig mosjon. Mosjon holder hunden frisk og sunn.I tillegg trenger hunden å få bruke hodet ved å bryne seg på ulike oppgaver. Mental trening bidrar til en roligere hund, og er og et viktig redskap for å forebygge og behandle problemadferd. Det er også en fin måte å aktiviser hunder som ikke tåler fysiske krevende aktivitet like godt.

Samspill hund og eier

Når du gjør noe sammen med hunden din, enten det er mosjon, lek, spill eller trening, bidrar det til å styrke båndet og samspillet mellom dere. Og ikke minst, så er det jo hyggelig å tilbringe tid med din bestevenn! 

Hvordan aktivisere hunden inne?

Det er enklere enn du tror! Er været dårlig eller kanskje du er i dårlig form, så finnes det mange måter å aktivisere hunden din inne på. 

Send hunden på skattejakt

La hunden bruke luktesansen! Gjem godbiter, rundt i huset eller fyll gjenstander som for eksempel en flaske eller en kurv fylt med baller. Her er det bare å bruke fantasien.

Aktiviseringsleker og spill

Det finnes også aktiviserinsleker og spill, hvor du kan gjemme godbiter på ulike måter og hunden må jobbe, med både snute og poter for å få tak i belønningen. Se vårt utvalg på leker og spill til hund.

Triks og lydighet

Hva er vel bedre enn å kombinere litt trening med god hjernetrim? Bruk en gråværsdag til å trene på lydighet eller lære hunden nye triks. Bruk ros, favorittleken eller godbiter som belønning.

Lek med hunden

Ta deg tid til å leke med hunden din. Hunder elsker for eksempel «drakamp» eller å hente kasteleker, hvis du har et hjem eller en hage hvor dette egner seg.

Hageagility og balansetrening

Denne aktiviteten egner seg nok best ute i hagen eller på terrassen. Her kan du ta i bruk utstyr du har hjemme til å lage hinderløyper, stol som tunnel, skistaver som slalompinner, kasser til høydebalansering, stige til balansetrening. Bruk fantasien, bare pass på at alt er trygt.

Alt med måte - ikke slit ut hunden

Hunden blir også sliten, så pass på å ikke overaktiviser. Tilpass alltid aktvitetsnivået til hundens alder, rase og ikke minst dagsform. La hunden hvile, når den trenger å hvile.