16.05.2023 | Felleskjøpet

I den nest siste episoden av Tid for hage møter vi en familie som liker det grønne og frodige ved hagen sin, men synes den har blitt litt vel overgrodd. De vet rett og slett ikke helt hvordan de skal fikse den. Designer Yvonne Breen brenner for å gi liv til forsømte hager. Sammen med Tid for hage-gjengen tar hun oppdraget.

Før: En overgrodd hage

Hagen er gammel og overgrodd. Mose og ugress har blandet seg inn mellom alle vekster og stein. Familien trives i utgangspunktet med en grønn, frodig og tilbaketrukket hage, men det har kanskje blitt litt vel mye. Familien drømmer om en større terrasse hvor alle nivåene er like, en plass hor de kan samle folk og en sitteplass der ettermiddagssolen skinner. De ønsker å beholde skjermingen da det gir de en følelse av en trygg og innelukket plass.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 7-før.jpg

Etter: En hage blir ny

Designer Yvonne har hatt fokus på å bevare og restaurere. Denne hagen har mye atmosfære, gamle planter og materialer. Etter en opprydding og fornying fremstår hagen som ny. Restaurert steingulv, en større terrasse, ulike sittesoner, og en pizzaovn omhyggelig innelukket av nye levegger og planter, blandet med de gamle.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 7-etter.jpg

Her kan familien samle venner og familie til pizza rundt et langbord. Plantekasser, som vil bli naturlig rustfarget, skaper naturlige skiller mellom de ulike sonene.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 7-todelt.jpg

Et bed med planter og et vannspeil nedskåret i terrassen skaper en lun atmosfære. Spileveggen med port skaper en ramme inn til hagen.Steinbenken mykes opp med en deilig og varm skinnfelle.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 7-etter-firdelt.jpg