09.05.2023 | Felleskjøpet

I denne episoden av Tid for hage har gjengen med seg en ny designer, Jennie-Ann Hansson. Sammen skal de forvandle en hage med bare skog om til en magisk skogshage hvor det er plass til å nyte.

Før: En hage med bare skog

Familien har nylig kjøpt et hus hvor hagen består av en nydelig treskog, men det er nettopp det, det er bare skog og familien synes det er vanskelig å være i hagen. De holder seg mest på terrasseplattingen, mens de drømmer om en hage hvor man kan ha gjester på besøk og grille. De ønsker seg et gjerde eller noe som gjør plattingen tryggere for deres 2 år gamle sønn. 

1130x800-Tid for hage-2023-episode 6-før.jpg

Etter: En magisk skogshage

Designer Jennie-Ann ønsket å bevare det naturlige og organiske. Hun ser til Japan, hvor man ofte etterligner naturen. Hun ønsket å skape en lettstelt naturhage som gir en jordnær følelse, med steder å sitte, hvor man kan nyte både skogen, morgensolen og skyggen. Familien får ulike sittesoner og plattingen blir rammet inn med planter i kasser og potter, en pergola og en egen benk, som også fungerer som et trinn. Mye tryggere for familiens toåring. Elementer fra naturen dras inn for å bevare det naturlige.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 6-etter.jpg

Familien får et utekjøkken, endelig kan de be venner på grilling. Designer Jennie-Ann benytter seg av grønne planter med ulike blader, som allerede finnes i skogen, i tillegg til å pynte opp med hortensia og jordbærplanter. Det flotte steingulvet bevares, men får seg en oppfriskning med steinvask og høytrykksplyer.

1130x800Tid for hage-2023-episode 6-etter-todelt.jpg

I hagen blir det laget til et bålområde som er rammet inn og skjermet med levegg i pil. Et vannspeil er med på å skape en hyggelig atmosfære.

1130x800-Tid for hage-2023-episode 6-etter-todelt.jpg