27.03.2022 | Felleskjøpet

Gjengen i Tid for hage reiser til en familie som bor i et bolighus som en gang var et landsted.Huset har vært i familien i mange generasjoner og holdt i nesten identisk stil. Hagen rett utenfor huset klarer familien å holde selv, men nedenfor, bak et stort eiketre skjuler det seg en skjult perle med utsikt over hele fjorden. Kan dette bli en magisk skogshage? Designer Malin Persson tar på seg oppdraget.

Før: En skjult perle

Nedenfor huset ligger det et lite benyttet og delvis gjengrodd område med fantastisk utsikt. Hagen var en gang en bærhage. Området er bratt og har mye stein og knaus. Familien ønsket seg et område som var lett å vedlikehold og et plass der man kan samles.

Tid for hage-2022-en trollsk hage-1130x800-fire.jpg

Etter: En magisk skogshage

Ideen til designeren var å skape en "skogshage" som inviterer til både spa og hygge hvor man kan nyte utsikten. Teamet kunne derfor leke seg med naturlige materialer og produkter i grovt tre. Det ble anlagt en trapp av trestokker og bark som ledet ned til en treplatting innredet med badestamp og rustiske utemøbler i ubehandlet sedertre. Her kan familien nyte sitt eget spa og slappe av.

Tid for hage-2022-en trollsk hage-1130x800.jpg

Langs kanten på vei ned til treplattingen ble det fjernet kratt og bygget opp et surjordsbedd av store steiner. Beddet ble fylt med grønne planter som trives best i surjord og toppbark til pynt. Det ble laget et lite vannfall fra en skiferstein og ned i en gammel vintønne. Det ble også satt opp en herlig utedusj, innrammet av stein med runde dekorstein oppi. 

Tips! Når du fjerner kratt, busker og greiner, så kan en kompostkvern være praktisk.Den kverner det hele opp i små biter. Lett å frakte bort eller du kan bruke det til å pynte opp et bed.

Tid for hage-2022-en trollsk hage-1130x800-før.jpg

Familien ønsket å beholde det flotte eiketreet. Rundt denne ble det bygget opp en en egen liten platting med en utsiktsbenk. Treet ble dekorert med kurver og belysning som skapte en magisk atmosfære. Tid for hage-2022-en trollsk hage-1130x800-to.jpg

Felleskjøpet er stolt sponsor av Tid for hage. Hver uke kan du finne produktene som er brukt i programmet i en ny artikkel. Se episodene her.

Tilbake til Tid for hage hovedside