04.07.2023 | Felleskjøpet

Vinnerne stikker av med 20.000 i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

– I år har vi fått inn utrolig mange gode nominasjoner, sier styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud. Alle de nominerte gjør en helt fantastisk jobb, og samtlige forstår hvor viktige bøndene er med tanke på selvforsyningsgrad. Der er vi helt på bunnen i Europa, og i en turbulent verden spiller den norske bonden en viktigere rolle i dagliglivet vårt enn noen gang før. Det fortjener de anerkjennelse for, og det er det som er så fint med denne prisen. Vi trenger at enda flere heier på den norske bonden og landbruket, sier styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud.  

– Norge trenger nye hoder og hender i landbruket, og vi har sett de foregående 13 årene at kåringen av «Årets unge bonde» har vært svært populær. Det er like mye en plattform der unge bønder kan inspirere hverandre som en pris, følger leder for bærekraftig mat og landbruk i McDonald’s i Norden, Hilde Stenhaug opp.

Her kan du stemme på din favoritt.  

Både Skuterud og Stenhaug sitter i juryen som ledes av landbruks- og matminister Sandra Borch. Med i juryen er også leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.  

Nå som nominasjonsperioden er over, skal det velges ut en gruppe semifinalister. Disse stemmes på av folket, før man står igjen med tre finalister. Blant disse velger juryen ut vinneren. Nytt av året er at selve utdelingen skjer på Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, Dyrsku’n, 8. september.  

– Det er veldig gøy at prisen skal deles ut på Dyrsku’n! På denne måten får vi enda mer velfortjent oppmerksomhet til vinnerne, avslutter leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.  

De nominerte i år er:

Anders Gåsemyr (25) 

Vestland 

Anders Kommedal (30)

Rogaland 

Bendik Nikolaisen (25) 

Agder  

Georg (21) og Karstein (23) Kristiansen 

Nordland 

Eli Almaas (25) og Håkon Wolden Bruset (26) 

Innlandet 

Elisabeth Berg (22) og Hans Martin Landstad (24) 

Trøndelag 

Marthe Bogstad (33) 

Viken 

Marthe Holthe Sirivik (22) og Birger Gikling Ingeborgsvik (23) 

Møre og Romsdal 

Henrik Møyland (27) og Synnøve Aske (28)  

Vestfold og Telemark 

Her kan du stemme på din favoritt. 

For mer informasjon ta gjerne kontakt med Markus Tangløkken: 

954 51 544 eller aretsungebonde@jcpnordic.com 

Her er en link til mappe med bilder av alle semifinalistene: https://we.tl/t-BmNnl4WvJC