0

Quicke og frontlasterREDSKAP

Ålø Norge

Ålø Norge AS ble etablert i 1985 og har vokst betydelig: De er i dag Norges største importør og leverandør av frontlaster og frontlasterredskap til norsk landbruk, og annen virksomhet som benytter traktor som bæremaskin.

Deres merkenavn er Quicke, (tidligere også Trima) og Quicke X serie (tidligere Versa X) frontlastere, og Ålø`s redskapsmerke Original Implements. Mange rundt om i Norges land er nok mer kjent med navn som: Ålø laster, Ålø skuff eller Ålø klype. 

Ledende leverandør i verden

Entreprenøren Karl-Ragnar Åström laget Sveriges første frontlaster, og siden 1949 har Ålø funnet opp og forbedret kunsten å produsere frontlastere. I dag holder de til i Umeå, og innen bransjen for landbruksmaskiner er Ålø en av verdens ledende leverandører. Ålø utvikler og produserer frontlastere under varemerkene Quicke og Trima, samt tilhørende redskap under varemerket Original Implements. De er bestemt på å lage den absolutt beste frontlasteren noensinne. Alt, ned til minste detalj, utføres med et mål å gjøre brukeren av maskinen mer effektiv. Gjennom overlegen kvalitet, banebrytende innovasjon og smarte detaljer på sine produkter, hjelper de deg til å arbeide smartere, ikke hardere.

Felleskjøpet har vært forhandler for Ålø og deres produkter siden de startet med eksport tidlig på 50-tallet og er i dag deres eldste forhandler på eksportmarkedet.

Ålø Original Implements: 

Et stort sortiment av alle typer redskaper for frontlaster og lastemaskiner.
Mange av redskapene har typebetegnelser som er forbundet med spesielle egenskaper og innbygd kvalitet som:

  • Flexigrip™: Skånsom og effektiv håndtering av rundballer, både liggende og stående baller.
  • Flexibal: Tre redskaper i ett. En av Norges mest solgte hydrauliske rundballeredskap.
  • Unigrip™: Uslåelig håndtering av plastede stor- og rundballer. 
  • Silocut: Allsidig og pålitelig blokkuttager med utbyttbare kniver.
  • Quadrogrip™: Markedets beste redskap for håndtering av plastede stor- og rundballer.

Historien om Ålø

Gründeren av Ålø het Karl-Ragnar Åström, og var en smart entreprenør fra Sverige som ble lei av å håndtere høy og gjødsel for hånd. Han begynte søken etter løsninger som kunne øke produktiviteten. Hans løsning skulle vise seg å bli den første frontlasteren i Sverige. I sin tur ledet dette til at Quicke ble født; verdens første kjørbare frontlaster. Denne oppfinnelsen gjorde det mulig for mindre landbruk å lettere håndtere materiale og effektivisere sin produktivitet. Det er ut fra denne innovative ånden at Alö har fortsatt utviklingen av Karl-Ragnars arv av verdensledende frontlastere og redskap. De jobber videre mot en digitalisert fremtid, der vi automatiserer jobb som ellers ville kostet mye i både tid og penger for bøndene.