08.11.2019 | Felleskjøpet

Vil du vite hvordan du kan gi hagen din en god start? Forbered hagen din til neste vår på senhøsten. Her er våre tips.

1. Rak bort løv fra plenen

Rak bort løv fra plenen, men ikke kast løvet. Legg det som beskyttelse mot snøen rundt busker og i bed. Råtnende løv gir god næring til jorden.

2. Sett hvitløk!

Sett hvitløken på senhøsten. Den skal rekke å rote seg før telen går i jorden, og det tar omtrent to til fire uker. Sett en hvitløksbåt (av setteløk) om gangen med spissen oppover, fem til ti centimeter ned i jorden. La det være 15 centimeters mellomrom mellom hver hvitløksbåt.

3. Plant barrotsroser.

Du kan også plante barrotroser sen høst. Beskytt de rosene du allerede har, med jord eller kugjødsel i sekk.

4. Plant blomsterløk

Blomsterløk kan plantes hele høsten, og tulipaner er særlig hardføre. Velg gjerne økologiske blomsterløk som ikke er sprøytet.

5. Vask og rydd unna tomme krukker

Vask tomme krukker og sett dem opp-ned, slik at de ikke sprekker av frosten.

6. Service på gressklipperen

Lever inn gressklipperen på service – til våren er det kø!Visste du forresten at Felleskjøpets butikker utfører både service og reparasjoner på hagemaskiner som gressklipper, snøfreser og motorsag. Les mer om det her.

7. Planlegg hagen for neste sesong

Har du lyst til å gjøre om i hagen til neste sesong? Lån en bok om hagedesign og tegn selv – eller engasjer en hagearkitekt som kan gi deg tips og råd.

8. Plant busker

Plant busker, for eksempel hekkplanter. Du kan plante dem så lenge det er mulig å grave i jorden. Dermed får plantene et forsprang til våren, i forhold til hvis du venter med å plante til da.