Einar Høstbjør vil produsere den kyllingen markedet ønsker. Nå tester han Felleskjøpets nye kraftfôr hvor soya er byttet ut med norske erter og åkerbønner.
Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Kraftfôr er fôr til husdyr som er spesielt utviklet for å dekke dyras behov for næringsstoffer. Fordi ulike dyr har ulike behov, har Felleskjøpet om lag 230 ulike kraftfôrslag. Noen av kraftfôrslagene har 90 prosent norske råvarer. Svin og fjørfe får bare kraftfôr, mens storfe og småfe spiser i hovedsak gras, der kraftfôr er et supplement.
Arne Hjeltnes er glad i mat og ville gjerne lære mer om hvordan norske bønder bruker kraftfôr til å produsere melk, kjøtt og egg. Han dro på besøk til noen av våre dyktige gårdbrukere, for å lære mer om kraftfôrets vei fra den norske kornåkeren til middagsbordet via fjøset.