22.08.2014 | Felleskjøpet

Dersom ankomsten er godt forberedt, vil det lette den første tiden etter at hunden eller valpen har kommet i hus. Det kan være smart å ha følgende klart når hunden ankommer:

Hundeseng

Hunden trenger sin egen faste plass, der den kan legge seg godt til rette. Til valper anbefaler vi at man styrer unna flettekurver, da disse ofte tygges i stykker relativt raskt. Hundesenger av stoff/kunstskinn er et godt alternativ.

Hundefôr

Valpen bør i den første tiden etter å ha kommet til sitt nye hjem bruke samme fôr som det den fikk hos oppdretteren. Vil du skifte til annet fôr bør den få en gradvis tilvenning. 

Mat- og vannskåler

Kjøp en mat- og vannskål som er tilpasset din hund eller valp. Valper bør ha små matskåler slik at de når ned til bunnen av skålen. Felleskjøpet har et stort utvalg av mat- og vannskåler både i butikk og på nett. 

Halsbånd og kobbel

De finnes mye å velge i av halsbånd. Til valp anbefaler vi et enkelt valpehalsbånd. Ved valg av kobbel kan det være smart å tenke på at man bruker et enkelt leiekobbel og ikke en flexi-line for å lære hunden å gå pent i bånd. 

Leketøy

Å leke med hunden er viktig, både for hundens aktivisering samt for å skape samhold mellom hund og eier.

Hundedekken

Det finnes mange typer dekken å velge i mellom og som er nyttige for både hund og eier. Et refleksdekken er lurt å ha hvis man skal ut med hunden i mørket, mens et regndekken holder din firbeinte venn tørr på tur. Et varmedekken hjelper godt til med å holde varmen på kaldere dager.

Forsikring av hund

Glem ikke å forsikre hunden din! Utgifter til veterinær kan fort bli høye hvis man er uheldig og hunden blir skadet eller syk.