Når det er sesong for snø og glatte veier og innkjørsler i vårt langstrakte land, kan det være vanskelig å holde seg på bena. Men fortvil ikke, vi kan hjelpe deg med å få fotfeste! Vi har flere gode strø- og tine midler slik at du slipper å skli på glatte trapper, innkjørsler og gangstier. Og med riktig produkter kan du også gjennomføre løpeturen uten å være redd for å havne på rumpa. 

Speilblank oppkjørsel eller trapp?

Vår strøsingel er et 100% rent kalkprodukt. Den er svært effektiv da man ikke trenger store mengder og den fester seg godt til isen. Når våren er i anmarsj så kan du bare koste den vekk fra innkjørselen og ut på plenen så kalker du samtidig. Det er med andre ord lurt å bruke et produkt som både holder deg på beina gjennom vinteren, og er snill med naturen samtidig.

Har du problemer med partier med is og holke i din innkjørsel? MG Kombi fremstilles av salt fra gruvedrift og sjøvann. Dette saltet har et lavt kloridinnhold sammenlignet med vanlig veisalt, det er derfor godt egnet på områder som betong og belegningsstein. MG Kombi har også evnen til å binde sammen fine og grove gruspartikler over lengre perioder, det er derfor svært godt egnet til støvbinding på grusveier i sommer-halvåret.

Tips når man velger produkt for å strø i oppkjørselen:

  • Velg noe som fester godt i isen
  • Produktet bør være effektiv slik at små mengder er tilstrekkelig (hvis man må helle ut en hel sekk blir det fort dyrt)
  • Velg produkter som ikke suger til seg fuktighet og som ikke fester seg  under skoene – sistnevnte er rett og slett skikkelig irriterende!
  • PS – husk at strømidler med salt kan tære på belegningsstein og murpuss. 

Løpe- eller gåtur på glatt føre

Det er ingen grunn til å bli sittende inne selv om det er glatt. Med riktig utstyr på føttene så går det helt fint å bevege seg ute uten å være redd for benbrudd og blåmerker. Trikset er brodder, eller eventuelt pigger i skoene. 

Man får brodder i alle typer og størrelser, til og med partyvariant som passer pensko. Kom gjerne innom oss for å få hjelp til å velge størrelse. Ønsker du brodder til løpeturer, kan du fint bruke dine vanlige løpesko. Det er derimot viktig at du har brodder som passer i størrelse og sitter godt fast på skoen når du løper. Kom gjerne innom oss i butikken så hjelper vi deg å finne den som passer deg. 

Vær dog oppmerksom på at selv om brodder og pigger gir bedre grep om underlaget, så er det en grense for hvor dypt ned i is og snø de får grep. Vurder alltid underlaget, slik at du unngår skader. 

God tur!