Når det er sesong for skiftende vær med snø, regn og is opplever vi glatte veier og innkjørsler i vårt langstrakte land. Da kan det være vanskelig å holde seg på bena. Men fortvil ikke, vi kan hjelpe deg med å få fotfeste! Vi har flere gode strø- og tinemidler, slik at du slipper å skli på glatte trapper, innkjørsler og gangstier. Med riktige produkter kan du også gjennomføre løpeturen uten å være redd for å havne på rumpa.

Speilblank oppkjørsel eller trapp - finn riktig løsning

Strøsingel - fester seg godt til isen

Vår strøsingel er et 100 % rent kalkprodukt som er tilgjengelig i 15 kg-sekker. Den er svært effektiv, da man ikke trenger store mengder og den fester seg godt til isen. Denne typen strøsingel suger ikke til seg fuktighet, og fester seg ikke under sko. I tillegg motvirker den effekten av sur nedbør.

Når våren er i anmarsj kan du bare koste den vekk fra innkjørselen og ut på plenen, så kalker du samtidig. Det er med andre ord lurt å bruke et produkt som både holder deg på beina gjennom vinteren, og er snill med naturen samtidig.

Strømiddel mineral

ZeoFriction er et vulkansk mineral med svært høy friksjon. Mineralet fester seg godt ved å absorbere fuktigheten i isen. Mange ganger mer effektivt enn både sand og salt/kjemikalier. Dette er det beste alternativet ved underkjølt regn. I tillegg er ZeoFriction 100 % naturlig, uten tilsetningsstoffer, salt, kjemikaler eller fargestoffer. ZeoFriction er tilgjengelig i sekker på 5 liter og sekker på 20 kg.

Snø- og istinemiddel

Har du problemer med partier med is og holke i innkjørselen, eller ønsker å fjerne et tynt snølag? Felleskjøpet har flere produkter du kan velge mellom. Husk at strømidler med salt kan tære på belegningsstein og murpuss, kost derfor vekk smeltevann.

Isbryter'n strøsalt

Isbryter'n strøsalt fjerner snø og is fra trapper, gårdsplasser, fortau m.m. Hurtigvirkende ned mot -8°C. Ideell på is og best egnet om skal tine et islag, men gir best effekt og minst saltforbruk hvis det brukes forebyggende. Produktet leveres i 25 kg sekk.

Kalsiumklorid

Effektivt snø- og istinemiddel som flakes. Virker ned mot -25°C. Høy aktiv konsentrasjon reduserer vareforbruket, 30% høyere konsentrasjon enn MG-Kombi. Best effekt og minst saltforbruk hvis det brukes forebyggende. Har også evnen til å binde sammen fine og grove gruspartikler over lengre perioder, det er derfor svært godt egnet til støvbinding på grusveier i sommer-halvåret. Leveres i 25 kg sekk.

MG kombi - tinemiddel for vått holkeføre

Snø- og istinemiddel som flakes. Virker ned mot -18°C. Produktet har kun 34 % kloridinnhold. Dette saltet har et lavt kloridinnhold sammenlignet med vanlig veisalt, det er derfor skånsomt og godt egnet på områder som betong og belegningsstein.  Best effekt og minst saltforbruk hvis det brukes forebyggende. Har også evnen til å binde sammen fine og grove gruspartikler over lengre perioder, det er derfor svært godt egnet til støvbinding på grusveier i sommerhalvåret. Renslig og praktisk strøjobb, da MG Kombi kommer i bøtte på 5 kg. Finnes også i større sekker på 25 kg.

Har du spørsmål om kalk? Kontakt nærmeste avdeling, din fagkonsulent eller forhandler.

Vil du se alle produktene samlet?

Se alle produkter i kategorien strøsand og isfjerning her. 

Se alle produkter i kategorien kalk og veisalt her. 

Tips når du velger produkt for å strø i oppkjørselen

  • Velg noe som fester godt i isen
  • Produktet bør være effektivt slik at små mengder er tilstrekkelig
    Om man må helle ut en hel sekk blir det fort dyrt.
  • Velg produkter som ikke suger til seg fuktighet og som ikke fester seg  under skoene – Sistnevnte er rett og slett skikkelig irriterende.
  • Husk at strømidler med salt kan tære på belegningsstein og murpuss. 

Løpe- eller gåtur på glatt føre

Det er ingen grunn til å bli sittende inne selv om det er glatt. Med riktig utstyr på føttene går det helt fint å bevege seg ute uten å være redd for benbrudd og blåmerker. Trikset er brodder, eller eventuelt pigger i skoene. 

Man får brodder i alle typer og størrelser. Ønsker du brodder til løpeturer, kan du fint bruke dine vanlige løpesko. Det er derimot viktig at du har brodder som passer i størrelse og sitter godt fast på skoen når du løper. Kom gjerne innom oss i din nærmeste butikk, så hjelper vi deg å finne den som passer deg. 

Vær dog oppmerksom på at selv om brodder og pigger gir bedre grep om underlaget, er det en grense for hvor dypt ned i is og snø de får tak. Vurder alltid underlaget, slik at du unngår skader.