Landsbrukets bærekraftpris

Aldri har det vært viktigere med lokalprodusert mat, og i en tid preget av utfordringer er den beste beredskapen vi kan ha en så høy matproduksjon som mulig. Da er det viktig at landbruket er bærekraftig. Den norske bonden er heldigvis langt framme i skoa når det gjelder å drive så bærekraftig som mulig, og det mener vi det er på tide å hedre. Vi er i verdenstoppen i bruken av teknologi, og norsk landbruk er et prakteksempel på hvordan man kan drive landbruk også steder der klima og terreng ikke i utgangspunktet spiller på lag. Derfor deler Felleskjøpet for første gang ut Landbrukets bærekraftpris. Der skal god agronomi og godt dyrehold hedres, og vi vil løfte frem både små og større tiltak den norske bonden gjør for et klimasmart og bærekraftig landbruk.

Vinneren av Landbrukets bærekraftpris stikker av med 100.000 kroner, og utropes på årsmøtet i Felleskjøpet Agri i april 2023. 

Landbrukets bærekraftpris hedrer de beste innen bærekraftig og lønnsom matproduksjon i Norge. Prisen skal fremme kunnskap og kompetanse, og inspirere til et mer bærekraftig landbruk. 

For å være kandidat til prisen må du være matprodusent – en bonde som er til inspirasjon for andre.

Les mer om kriterier og vilkår her

Aktuelle artikler

Dette er finalistene til Landbrukets bærekraftpris
Dette er juryen til Landbrukets bærekraftpris
Lanserer Landbrukets bærekraftpris
Klimakalkulatoren – godt for klima og lommeboken
Viktig virkemiddel for gjennomføring av klimaavtalen
Skal minske klimaavtrykket fra landbruksplast med 30 prosent
Ny teknologi gir Felleskjøpet kraftig reduksjon i strømforbruket
Ny norsk råvare i drøvtyggerfôret

Kriterier

Felleskjøpet ønsker med Landbrukets Bærekraftpris å hedre de beste innen bærekraftig og lønnsom matproduksjon i Norge. Prisen skal fremme kunnskap og kompetanse, og inspirere til et mer bærekraftig landbruk.

For å bli en kandidat til Landbrukets bærekraftpris 2023:

  • Må man være matprodusent
  • Man må ha tatt konkrete grep for å drive mer bærekraftig og lønnsom matproduksjon
  • Vi er leter etter en produsent som kan være til inspirasjon for andre, og dermed er en ambassadør for essensen i Felleskjøpets bærekraftstrategi: Mer – bedre – renere

Vilkår

Du kan nominere så mange kandidater som du ønsker – og gjerne deg selv!

Vinneren må kunne være til stede på prisutdelingen på Felleskjøpet Agri sitt årsmøte 12.-13. april 2023.

Vinneren får en premie på 100 000 NOK som kan benyttes til ytterligere bærekraftige tiltak i produksjonen. Premien anses som skattepliktig inntekt om vinneren er selv ansvarlig for å rapportere gevinsten til skattemyndighetene.

Vinneren vil bli kontaktet vie a-post eller per telefon.

Informasjon om nominerte til prisen vil kunne bli delt på Facebook, Felleskjøpets nettsider og i PR-sammenheng. Dette gjennomføres dog etter samtykke fra den nominerte.

En vinner kåres basert på fagjuryens vurdering.

Denne kampanjen er ikke arrangert av Facebook, og informasjon du deler vil kun bli brukt til å kontakte de nominerte som kommer videre til kortlisten som blir presentert for fagjuryen.

Opplysninger som registreres vil kun bli benyttet i forbindelse med Landbrukets Bærekraftpris, og vil ikke bli delt med en tredjepart.

Opplysningene vil ikke bli brukt i markedsøyemed og alle opplysninger vil bli slettet etter at konkurransen er avsluttet, dog senest 23.12.23.

Ønsker du informasjon om hvilke opplysninger som er registrert og/eller ønsker disse slettet, ta kontakt på e-post.

Betalingspartnere