Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
For femtende gang skal Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s Norge kåre bønder som virkelig fortjener både heder og ære. Etter semifinalen med rekordmange stemmer på de 10 semifinalistene, står det nå tre verdige kandidater igjen i finalen.
Odelsjenta Dordi Lerum spiser kun norsk mat i ett år og deler erfaringene sine på kontoen 'spdordi' på TikTok. Et av målene er å gjøre folk mer bevisst på hvor maten kommer fra, og hun har fått flere overraskelser underveis i prosjektet.
Henrik Møyland (27) og Synnøve Aske (28) driver Stigen gård i Andebu og var blant de tre finalistene til prisen Årets unge bonde i år.
Å bli kåret til Årets unge bonde kom som en stor overraskelse for Marthe. - Jeg trodde virkelig ikke jeg skulle vinne, så det var en fantastisk følelse da jeg hørte navnet mitt bli ropt opp.
Årets Dyrsku'n er godt i gang, og fredagen vil nok huskes spesielt godt av Marthe Bogstad. Da ble den 33 år gamle Kløfta-bonden nemlig kåret til «Årets unge bonde 2023».
- Det er godt å kunne styre sin egen hverdag og ha mulighet til å gjennomføre endringer man selv ønsker å se i samfunnet, forteller potetbøndene som vant årets unge Bonde i 2020.
I juryens beskrivelse av «Årets Unge Bonde» står det at det unge paret tør å satse, er positive, har dyrevelferd i fokus og er gode ambassadører for næringa. – Det viktigste for oss er å gjøre det beste ut av det ressursgrunnlaget vi har, forteller de.
– Vi trodde ikke vi skulle vinne, vi som driver så tradisjonelt.
Årets unge bonde håper likevel det skal bli bedre dager enn slik situasjonen er nå for det norske landbruket.
FÆRDER: Høsten 2019 følte melkeprodusent Renate Ottersen (46) at hun kom til å dø, hvis hun fortsatte å jobbe like mye. Det var på tide å ta grep.
Steigen: For Dina og Henning på Fonn-Holand gård handler bærekraftig matproduksjon om best mulig utnyttelse av gårdens ressurser og en anstendig inntekt for arbeidet.
– Det er ikke mange som gir et par millioner i lån til en 18-åring som vil starte AS, sier Ole-Jørgen Kalager i Holmestrand.