0

Samarbeidet mellom Felleskjøpet og Orkel opphører av Felleskjøpet Samarbeidet mellom Felleskjøpet og Orkel opphører

Felleskjøpet og Orkel har blitt enige om å avslutte en avtale som har gitt Felleskjøpet enerett på salg av Orkels tilhengere. Felleskjøpet vil lansere nye produkter i tilhengersortimentet. ... Les mer

Ønsker du mer informasjon?

Ta konktat med din salgskonsulent.

Orkel - Solid norsk håndverk siden 1949

Orkel er en global leverandør av avanserte maskiner av høy kvalitet. De utvikler og produserer innovative, lønnsomme og solide landbruks- og industrimaskiner. 

I 1949, i en alder av 27 år, investerte orkdalingen Johan Gjønnes i et sveiseapparat. Hensikten var å skape et levebrød ut av å reparere kjelker og sykler til naboer og kjente. I en liten smie på Fannrem, ca. 45 kilometer sørvest for Trondheim, utviklet han gradvis virksomheten til produksjon av leker, sykler og enkle håndvogner skreddersydd for landbruket. I dag er Orkel en internasjonal leverandør av noen av verdens tøffeste og solide rundballepresser, traktorhengere, kompaktorer, snøfresere, slåmakiner og river, representert i over 40 land på alle kontinenter.

 

Hengere fra Orkel representerer funksjonelle transportløsninger for korntransport og massetransport så vel som krevende transportoppdrag av grovmasse eller til anleggsrelaterte oppdrag. Orkelhengeren finnes i 10 modeller, og alle er typegodkjente for 40 km/t.

 

Orkel T51 er en liten, fleksibel henger for mindre transportoppgaver. Den er både allsidig og fleksibel med kraftig rammekonstruksjon, og en veltilpasset planstørrelse. Hengeren kan utstyres med bremser, og vil da ha en tillatt nyttelast på 6000 kg og en tillat totalvekt på 7100 kg.

Orkel T85 er en henger for både store og små oppdrag, og er egnet til allsidige formål innen landbruk og til en rekke andre transportoppdrag. T85 har en kraftig rammekonstruksjon og en veltilpasset planstørrelse. 

Orkel GMV9000 og GMV130000 er de typiske kornhengerene. Med høgkarmer har de et nyttevolum på henholdsvis 13,5 m3 og 17 m3. Dette er en typisk «allrounder» som passer til de fleste transportoppdrag. En rekke tileggsutstyr er tilgjengelig for å utnytte hengeren maksimalt, som høgkarmer, presenning, tømmerstaker og rundballegrind.

Orkel TT100 og TT130 er hengere som er godt tilpasset transport av paller, kasser og rundballer. Disse har stort lastevolum og solide høgkarmer med mulighet for montering av rullbar presenning. Dette gjør hengerne også godt egnet til transport av korn, flis og andre materialer i bulk. Hengerne har en kraftig H-ramme, med solide boggikasser med bremser på fire hjul. Planet er utstyrt med nedfellbare innvendige surrekroker, som gir en ekstra god sikring av paller og gods. Det finnes også et stort utvalg av ekstrautstyr til TT-hengerene, som øker allsidigheten og utvider bruksområdene.

Tekniske data: Utstyr