Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Svein Nedremyr (45) fra Hol i Hallingdal ligger stødig på avdråttstoppen med godt grovfôr, Holstein og gode rådgivere.
GOL: Håkon prøver å øke avdråtten med Holstein, fôringsråd, godt grovfôr og alternative fôrmidler.
Den tørre forsommeren gav utfordringer for graset som skal bli grovfôr til dyra våre. Sterkt sollys økte sukkerproduksjonen, mens mangel på vann hindret opptak av nitrogen nødvendig for å danne protein.
FROSTA: – Måling av både grisen og miljøet i grisehuset kan bidra til å gjøre økonomien bedre, sier Odd Arne Nordahl, grisebonde og salgskonsulent på innendørsmekanisering for svin, fjør, småfe og korn nordafjells.
STOKKE: – Det ble helt andre dyr. Utrolig at det kan gjøre så stor forskjell. Dekningsbidraget gikk litt ned, men kona ble fornøyd. Det er hovedsaken!
Det er lønnsomt å skifte fra helmelk til Pluss melkeerstatninger, se beregningene under!
I en verden i stadig utvikling er det avgjørende å utvikle fôret etter hestens behov. Det ligger mye forskning bak sammensetningen av Championfôrene.
Det er nesten ikke til å unngå at det blir noen kopplam å ta vare på under lamminga. Det kan være sykdom på søya, eller det kan være en planlagt strategi for å ta vare på overskuddslam. Uansett er det viktig å ha gode planer for hvordan dette skal løses.
Ved å tilby søya tilstrekkelig, energirik vårbeite bidrar vi til god mjølkeproduksjon og god tilvekst. Men våren er lunefull, og det er viktig å ha en plan B. Formel Grov som støttefôring gir stabil mjølkeproduksjon på søya om beitegraset er mangelvare.
Et gjennomsnittlig melkebruk på 30 årskyr kan med enkle grep bedre resultatet med flere tusen kr per år ved å ta i bruk Pluss mineral- og vitamintilskudd i sinperioden.
For å kunne starte beitesesongen ekstra tidlig må en ha tilgang til eldre eng eller kulturbeiter i nærheten av fjøset. Mjølkekyrne bør slippes på disse skiftene så fort graset er 10-15 cm langt da plantene har rask tilvekst på våren.
Dagene blir lengre, og tida går fort til det er fullt trykk i sauefjøset for de tidligste områdene i landet. Det er denne tida søya går inn i den siste viktige del av drektighetsperioden.