Vi har produktene du trenger til potetproduksjon!

I 2018 var forbruket av ubearbeidede poteter i Norge rundt 17 kilo per person per år, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt. I tillegg spiser nordmenn 5,3 kilo bearbeidede potetprodukter per person på årsbasis. Vi har innsatsfaktorer du trenger for å lykkes med din potetproduksjon.

Aktuelle artikler

Bærekraftig potetproduksjon under midnattssola
– Det blir definitivt et krevende år
Patentkali - tillatt brukt i økologisk planteproduksjon
Agronomi og presisjon er viktigere enn noen gang
Dewulf var en het potet under Potato Scandinavia
Klimakalkulatoren – godt for klima og lommeboken
Poteten betaler for bladgjødsel og biostimulanter
Tørrflekksjuke og tørråte i potet

Gjødsel - fremforhandlet priser på et begrenset kvantum


Felleskjøpet har fremforhandlet priser på et begrenset kvantum med gjødsel og det er «første til mølla» prinsippet som gjelder. Du finner gjeldende priser på Min Gård, eller ved å ta kontakt med din salgskonsulent, avdeling, samarbeidende lag eller kundeservice.

Felleskjøpet er opptatt av å alltid utnytte logistikk-kapasitet best mulig for å holde prisene nede. Det gjelder pakking og lasting på terminaler, bilfrakt og frakt på sjøen. Felleskjøpet har da nødvendig tid til å få gjødsla fram til gards, du unngår termintillegg og det er et bredt varespekter.

Felleskjøpet tar forbehold om varetilgang, og du må ta imot gjødsla når Felleskjøpet ønsker å levere.

 

Aktuelle artikler gjødsel

Nyhet i gras- og kornproduksjon - NPK 27-2-4 (3S)
Omregningstabell gjødsel
Produkt- og spredetabell
Agronomi og presisjon er viktigere enn noen gang
Verdens gjødselpriser stiger – hvorfor det?

Hvorfor tenke plantevern i potet?

Midler mot ugras, skadedyr og sopp er oftest nødvendig om en skal ta ut hele avlingspotensialet. Og husk at dess dyrere gjødsla er, dess viktigere er det å holde plantene friske slik at en forrenter andre kostnader.

Aktuelle artikler

Tørrflekksjuke og tørråte i potet
Slik lykkes du med nedsviing
Gode lysforhold avgjørende for vekstavslutning av potet
Spotlight Plus- nytt alternativ til vekstavslutning i potet

Bladgjødsel gir meravling

Kostnaden knyttet til bruk av bladgjødslingsmidler er lav i forhold til verdien av den meravling man kan få tilbake. Hensikten med bladgjødsling er at bonden skal kunne få tatt ut åkerens potensiale i form av meravling og kvalitet til en lav kostnad. I forsøk utført i Norge i 2020 ga YaraVita Gramitrel 11 % i økt kornavling og YaraVita Solatrel viser god avlingsøkning i potet.

Bruk av bladgjødsel er enkelt, da dette påføres samtidig med plantevernmidlene.

Aktuelle artikler

Poteten betaler for bladgjødsel og biostimulanter
Betaler poteten for bladgjødsel og biostimulanter?
Bladgjødsling gir meravling

Settepoteter

Norgro har sertifiserte poteter for alle sorter, og gir deg råd om alt fra dyrkingsforhold til innhøsting. Klikk her for å lese mer


1% kontantrabatt ved autogiro (1 % gjelder kun ved autogiro trekk dag 1.)

Å betale med Autogiro betyr at du gir Felleskjøpet Agri SA, fullmakt til å trekke fremtidige fakturabeløp direkte på din bankkonto. Det gir deg én giro mindre å passe på, og du får 1% rabatt på kjøpet. Beløpet trekkes fra konto første dag etter levering. Autogiro er et betalingssystem som forenkler betalingsrutinen for deg, Felleskjøpet og banken din. Kostnaden blir redusert – noe alle tjener på. Les mer om autogiroavtalen her

Tonnvarekreditt gjennom Landkreditt Bank- en fleksibel løsning

Landkreditt Bank tilbyr kreditt for finansiering av gjødsel, såkorn, ensilering og plantevernmidler til Felleskjøpet Agri sine kunder. Vår erfaring er at de kundene som begynner å bruke ordningen fortsetter gjerne med det. Prisstigningen på gjødsel fra høst til vår (i et normalt år er dette vanligvis 15-25%) er høyere enn renten kunden betaler. Les mer her

 

Betalingspartnere