Felleskjøpets Halmformidling

Felleskjøpet halmformidling

Felleskjøpets halmformidling er en tjeneste for å formidle kontakt mellom norske kornprodusenter som har halm til salgs, og husdyrprodusenter som trenger å kjøpe halm. Denne tjenesten med eksisterende annonser er nå flyttet inn i Min gård for å gi den enkelte bedre oversikt og styring over sine annonser. Det er altså kun mulig å få innsyn i listene med en registrert bruker.

Dersom du er registrert bruker kan du gå direkte til den nye løsningen for å se eller legge inn annonser her.

 

Annonsøren selv redigerer eller sletter sin annonse ved å klikke på «Mine annonser».

 

Slik går du frem

  1. Jeg er kunde i Felleskjøpet Agri og Min gård-bruker: Logg inn her

  2. Jeg er kunde i Felleskjøpet Agri, men har ikke Min gård-bruker. Opprett bruker her.

  3. Jeg er ikke kunde i Felleskjøpet Agri: Registrer ny bruker her

  4. Jeg er entreprenør og vil registrere mine tjenester:  Klikk her

Betingelser

Vær oppmerksom på at dette ikke er en automatisk bestillingsliste; det er den enkeltes ansvar å ta kontakt med tilbydere av ønsket tjeneste.

Felleskjøpet Agri fungerer kun som mellomledd for å formidle salg og tjenester, og står ikke ansvarlig for kvaliteten på produktet og tjenestene som selges. Det er viktig at du som innkjøper av produkter og tjenester selv undersøker kvaliteten.

Ved å registrere deg godtar du at din kontaktinformasjon er tilgjengelig for dem som ønsker å kjøpe eller selge fôr, og at dette publiseres i Min gård. Se vår personvernerklæring her.

Usikker på ditt behov for grovfôr kommende sesong?

Ta kontakt med din rådgiver for en planleggingsprat - eller kontakt en salgs- og fagkonsulent i ditt distrikt. Ta gjerne kontakt med oss på 72 50 50 50 for en generell prat dersom du har behov for rådgivning i denne situasjonen.

Til deg som er entreprenør og kan bistå med tjenester

Det er et stort behov for hjelp med å bearbeide og frakte halmen mellom bøndene. Dersom du ønsker å registrere at du tilbyr dine tjenester, kan du registrere deg med hvilken tjeneste du kan tilby og kontaktinformasjon.

En oversikt over tilbydere vil også bli tilgjengelig i Min gård. 

Oversikt over tilbydere kan du foreløpig finne her.

Her kan du registrere deg med dine tjenester. 

Ammoniakk-behandlere av halm for Østlandet og Trøndelag av Felleskjøpet Ammoniakk-behandlere av halm for Østlandet og Trøndelag

Felleskjøpet Agri mottar en del henvendelser vedrørende ammoniakkbehandlere av halm. Her finner du navn og kontaktinformasjon for tilbydere av denne tjenesten for Østlandet og Trøndelag. ... Les mer

Til deg som skal kjøpe halm

Husk at det finnes gode løsninger for å fôre dyra med mindre grovfôr enn det som vi ville anbefalt i et normalt år. Gode resultater- både på produksjon og økonomi har blitt oppnådd med så lite som 50% av ordinær grovfôrmengde. Men dette krever en gjennomtenkt disponering av grovfôrressursene dine og rett tilpasning av mengde og type kraftfôr.

Årets grovfôr kan ha høyere tørrstoffinnhold (TS%) enn tidligere år. Det er fort gjort å undervurdere mengden grovfôr i en ball dersom du ikke kjenner til tørrstoffinnholdet. Ta en grovfôranalyse før du lager dine ferdige fôrplaner slik at du får mest mulig igjen for det du har.

Dersom du vurderer å kjøpe halm fra utlandet bør du sette deg inn i regelverket til Mattilsynet.

Til deg som skal selge halm

Det finnes flere måter å behandle halmen - les mer om de ulike her.

Fraktpriser for transport av halm

Vi har fått forespørsler om hva vi regner som ca-priser for transport av halm, og har derfor satt opp en oversikt for de kommunene vi har mottatt forespørsel om.

Last ned prisliste for transport av halmballer her (PDF). 

Ensil Halm: Nytt produkt til behandling av halm. For å redusere faren for mugg i halm som ikke er lagringstørr, har Felleskjøpet nå et nytt produkt som tilsettes med vanlig pumpeutstyr for ensileringsmidler under pressing.

Personvernerklæring

Ved å sende inn dette skjemaet aksepterer du våre retningslinjer for lagring og behandling av personopplysninger. Datene slettes senest 90 dager etter at de ble sendt inn til oss.